ÉTTEREM


Éttermünkben közel 80 fő ebédelhet meg kényelmesen, a tavaszi és nyári időszakban pedig a nyitott terasznak köszönhetően még 30 fő leültetésére van lehetőség.
A kialakításnál fontosnak tartottuk, hogy olyan hangulatot teremtsünk, ahova szívesen térnek be a vendégek egy ebédre, egy kávéra vagy akár egy süteményre. Éppen ezért döntöttünk a mediterrán hangulatot idéző színek, képek és kiegészítők mellett.
A nagy ablakfelületeknek köszönhetően télen-nyáron világos környezetben fogyaszthatják el vendégeink az ételeiket.

Az étteremben két melegen tartó-, valamint egy salátás pult szolgálja ki a vendégek igényeit.
Fontosnak tartottuk azt is, hogy a magyar konyha hagyományos ízei mellett megtalálhatóak legyenek a külföldi - mediterrán, olasz, görög, keleti és egyéb európai konyha ételei is. A változatosságra törekedve éttermünk minden héten más-más étlappal várja vendégeit, melyek idő előtt felkerülnek a weboldalra, valamint kérésre emialben is kiküldjük azokat.

Napi választékaink mindig felkerülnek az étterem erre használatos tábláira is, így azon vendégek is mindig kellő tájékoztatást kapnak, akik nem böngészik weboldalunkat, vagy éppen nem kérnek étlapot. Azonban az előre elkészített étlapkínálat ellenére is érdemes hozzánk betérni, hiszen gyakran vannak olyan ételek is, melyek az étlapon nem szerepelnek, de kínálatunkat bővítik.

Választékukban mindig szerepel legalább két fajta leves, általában egy húsleves jellegű, valamint egy tartalmasabb.
Késő tavasztól egészen késő őszig hideg gyümölcslevesekkel bővítjük a kínálatot, melyek nagy kedvencek a vendégek körében.
Ezek a levesek tejszínes alapúak és bőséggel tartalmaznak bogyós vagy éppen mediterrán gyümölcsöket. Jól lehűtve kínáljuk őket, így a forró melegben igazi felüdülést nyújtanak.
Fontosnak tartjuk, hogy a házi ízek helyet kapjanak, valamint, hogy ételeink jó ízűek, tartalmasak legyenek, éppen ezért ételeinket mindig friss zöldségekből és hozzávalókból készítjük, az árubeszerzés mindennapos, és arra törekszünk, hogy az alapanyagok ne csak frissek, de mindenképpen minőségiek legyenek!
Választékunkban mindig szerepel főzelék is, melyeket próbálunk változatosan kínálni és úgy elkészíteni, hogy ugyancsak a házi jelleg kapjon szerepet. Érdemes a pultnál érdeklődni, hiszen gyakran készítjük úgy el, hogy azokat a lisztérzékenyek is fogyaszthassák.
Rendszerint naponta változó, négy-ötféle készétel is található a pultban. Próbáljuk mindig úgy variálni őket, hogy helyet kapjanak a szaftosabb, magyaros jellegű ételek is, mint pl. a különböző pörköltek, tokányok, a könnyebb sültek (csirkecomb, jérce, pulyka stb.), vagy akár egytálételek (pl. brassói, székelykáposzta, tarhonyás hús). Mindig vannak szelet húst tartalmazó ételek, és olyanok, melyek apró húsból készülnek. Ezek mellett az étlapon mindig szerepel egy ún. kímélő ajánlat is, ami olyan húst tartalmaz és egyben olyan elkészítési módot takar, melyet azoknak kínálunk, akik kímélni szeretnék a gyomrukat, diétáznak vagy éppen fogyókúráznak. Ezek az ételek általában zöldségkörettel, salátákkal készülnek. 
Természetesen gondolunk a vegetáriánusokra is, így mindig van legalább egy olyan étel is, mely nekik készül (pl. rántott zöldségek, rakott vagy csőben sült zöldségek, sajt stb.).
Ugyancsak naponta változó két fajta frissensültet is kínálunk, rendszerint az egyik csirkéből, a másik sertéshúsból. Már jól kialakult az a fajta hagyomány, hogy az egyik mindig "sima" rántott szelet (bécsi, szezámos, amerikai, orly stb.), a másik pedig egy töltött, gazdagabb frissensült (pl. kijevi, májjal töltött, gordon blau stb.).
Természetesen a tészta sem maradhat ki a választékból, legyen az akár sült (lasagne, rakott), kevert (bolognai, carbonara, thai), húsos, vagy zöldséges, hagyományos vagy éppen pikáns, rendhagyó.
Azokra is gondoltunk, akik komplett menüt szeretnének ebédelni, ezért minden nap, a kímélő ajánlaton kívül kétféle, előre összeállított "A" és "B" ajánlatból is választhatnak. Az "A" ajánlat rendszerint mindig egy nagy, tartalmasabb levesből áll, valamint egy aznapi desszertből, a "B" ajánlat pedig általában egy csésze húslevesből, illetve egy egész adag főételből és választható köretből, vagy egy nagy adag húslevesből és nagy adag napi főzelékből, feltétből.
Az ételek mellé minden évszakban kínálunk salátákat, savanyúságokat, s törekszünk arra, hogy azok változatosak legyenek, valamint mindig idényjellegűek. A téli időszakban a szokványos savanyúságok vannak terítéken, mint a cékla, csalamádé, uborkasaláta, savanyú- és kovászos uborka, esetes almapaprika, amit igyekszünk feldobni répás káposztasalátával, majonézes kukorica-, burgonyasalátával. A tavaszi és nyári időszakban kevert salátákat is kínálunk joghurtos,  ezersziget, vagy majonézes öntettel, valamint görögsalátát és hagymás paradicsomsalátát. A salátapulton található meg kis poharakban szervírozva majonéz, tartármártás vagy áfonyalekvár.
Desszertjeink kizárólag házi készítésű süteményekből desszertekből állnak, melyek nem tartalmaznak sem állagjavítókat, sem ízfokozókat, sem pedig mesterséges színezékeket, tartósítószereket. Kínálatunkban szerepelnek a különböző ízesítésű palacsinták (hagyományos, vaníliakrémes, meggyes, nutellás, barackos túrós), tésztafélék (stíriai metélt, császármorzsa, rétesek), olyan sütemények, melyek az idényjelleget követve illeszkednek bele étlapunkba (szilvás lepény, almás-, meggyes pite), illetve a megszokott, de ízletes desszertek is (tiramisu, mákos guba, piskótatekercs, somlói stb.).
Éttermünk minden hétköznap 11 órától várja kedves Vendégeit, és délután 15 óráig szolgálja ki az idelátogatókat. Fontosnak tartjuk, hogy vendég tőlünk éhesen ne távozzon, ezért amennyiben már nem található olyan étel a választékban, ami a vendég fogára való lenne,  kérésre szívesen készítünk frissensülteket, rostonsülteket.
Kollégáink feladata nem csak a Vendégek figyelmes kiszolgálása, hanem az is, hogy azok igényeit felmérve és odafigyelve azon legyenek, hogy a Vendégek visszatérjenek, és legközelebb is szívesen térjenek vissza! Éppen ezért szívesen veszünk minden nemű észrevételt, hiszen csak így tudunk a változó igényeknek megfelelni, illetve változtatni, módosítani kínálatunkon! Segítségüket előre is köszönjük!

Bízunk benne, Önt is vendégeink között üdvözölhetjük! Várjuk szeretettel!